Meny Stäng

Konsten att välja pump

Värmepumpar är själva grunden till att uppvärmningssystemet fungerar. Det spelar ingen roll hur väl utförd borrningen är eller hur bra man har placerat slingorna under marken, det är fortfarande upp till värmepumpen att omvandla det hela till användbar energi. Värmepumpen är värmesystemets hjärta och som de flesta vet måste ett hjärta passa perfekt i ett system för att det ska fungera optimalt. Precis samma sak gäller med värmepumpar, vill man tjäna på installationen och ha en trygg energikälla så är rätt värmepump extremt viktigt. Med K2 Energi så får du alltid nära personlig service och dessutom alltid rätt värmepump. Kontakta oss redan idag för att starta din resa mot effektiv energibesparing och miljövänlig uppvärmning.

Det är inte speciellt svårt att hitta en värmepump. Dock är det betydligt svårare att hitta rätt värmepump. Det är många olika aspekter som man måste tänka på innan valet. Varje fastighet i Sverige har olika behov av uppvärmning och det betyder att det inte finns en standardlösning som passar alla. Man behöver skräddarsy och analysera husets värden för att värmepumpen ska fungera så effektivt och energisnål som möjligt. 

Det personliga mötet
Vi på K2 Energi är oberoende totalleverantörer. Det betyder att vi aldrig kommer att vara knutna till en specifik leverantör utan kan välja precis den värmepump som passar dina individuella behov bäst. Vårt tillvägagångssätt för att ta reda på vad du och ditt hushåll behöver är unikt. Inledningsvis analyserar vi hur ditt hushåll för närvarande ser ut, vad som behövs göras och vilket alternativ som är det bästa för dig som kund för att få en så prisvärd lösning som möjligt, beroende på en mängd olika faktorer som vi går igenom vid ett första möte. 

Vi är mycket noggranna i våra förberedelser, dels för att arbetet ska kunna bli så tillfredsställande som möjligt, samtidigt som det nya värmesystemet ska fungera som överenskommet. Vi är med dig från början till slut och ser till att ditt uppvärmningssystem kommer att hålla världsklass, givetvis med tryggheten av garantier för dig som köpare. Samtidigt kommer du att vara informerad och uppdaterad hela tiden, vi lägger alla korten på bordet så att du ska veta vad som gäller och vilka alternativ som finns. Det är med stolthet som vi står bakom kundens behov och önskemål hela vägen från idé till färdigt värmesystem.

Svårt att hitta rätt
Att hitta rätt värmepump är alltså inte speciellt lätt. Det handlar om att dimensionen på pumpen ska vara den rätta för att hushållet ska få exakt den värmepump som det behöver, dessutom måste man anpassa pumpen efter borrdjupet när det gäller bergvärme. Det är precis lika viktigt att pumpen varken är för stor eller för liten, av olika anledningar. En större pump kräver mer el, vilket inte sänker dina energikostnader så mycket som den skulle kunna göra. En för liten värmepump innebär istället att uppvärmningen av fastigheten blir lidande.

Visst kan du själv välja vilken värmepump du ska ha. Det är som sagt inte svårt att hitta leverantörer. Om du dock vill att arbetet och systemet ska bli gjort på ett så bra sätt som möjligt så rekommenderar vi att du kontaktar oss. Vi besöker dig gärna för en kostnadsfri energibesiktning där dina frågetecken kan rätas ut.

Som oberoende totalleverantörer säljer vi värmepumpar från följande märken, där varje märke har olika typer av värmepumpar för olika värmesystem:

CTC har tillverkat värmepannor sedan 1923. I produktsortimentet Värmepumpar finns bergvärme- och luftvärmepumpar.

Nibe är nordens största tillverkare av villavärmeprodukter och är störst i Europa inom värmepumpar. I produktsortimentet Värmepumpar finns bergvärme och luftvärmepumpar.

Bosch thermoteknik äger IVT sedan 2007 och har delar av IVT: s sortiment. I produktsortimentet Värmepumpar finns bergvärme, luftvärmepumpar och luft/luft värmepumpar.

Viessman group är en av världens ledande tillverkare av värme och förnybara energisystem. I produktsortimentet finns bergvärme och luftvärmepumpar.

Danfoss köpte Thermia 2005 och har delar av Thermias sortiment. I produktsortimentet värmepumpar finns bergvärme och luftvärmepumpar.

Daikin är ett japanskt företag, historien började 1924 och idag är Daikin ett av världens ledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering. I produktsortimentet värmepumpar finns bergvärme, luftvärmepumpar och luft/luft-värmepumpar.