Meny Stäng

”De lyfte in riggen med en kranbil”


Namn: Deak Sandor, Lidingö
Projekt: Installation av bergvärme


Att ta sig in på Deak Sandors tomt med maskiner är ingen lätt match. Det gjorde att flera entreprenörer helt enkelt avböjde uppdraget. Men idag har familjen Sandor en bergvärmepump, tack vare K2 Energi.
– Det går alltså inte att köra in på tomten. Men han lyfte in borriggen med en kranbil och borrade 160 meter, säger Deak Sandor.  
– Vi trodde inte det skulle vara möjligt, men Thomas från K2 Energi försäkrade oss om att det gick! Det tog bara ett par dagar så var värmepumpen på plats. De gjorde ett mycket bra jobb och vi är väldigt nöjda med dem.

 

 

 

 

”Två dagar senare var min bergvärmepump installerad”


Namn: Angelo Lodetti, Märsta
Projekt: Installation av bergvärme


Hemma hos Angelo Lodetti gick pannan sönder en dag i december. Han tog kontakt med K2 Energi som med kort varsel kom på ett hembesök. 
– Jag hade läst på lite kring uppvärmning och eftersom det var bråttom att få in en ny värmekälla tänkte jag automatiskt på en luft-vattenvärmepump, säger han. Thomas från K2 Energi var pedagogisk och förklarade fördelar och nackdelar med de olika värmepumparna och dess funktioner. Sedan var det lätt att förstå att bergvärme var det jag skulle satsa på! Därefter gick allt fort. Angelo tog kontakt med kommunen för att söka borrtillstånd. De krävde yttranden från grannarna eftersom han var tvungen att borra närmare än 10 meter från tomtgränsen. 
– Jag hade täta kontakter med K2 Energi i början då installationen påbörjades, säger han. Efter att jag tagit in grannyttranden åkte jag till kommunen och fick tillstånd på stående fot. Dagen efter inleddes arbetet och två dagar senare hade jag ett borrat hål och en bergvärmepump installerad! Angelo är mycket nöjd med samarbetet och med sin nya värmekälla. Han kan varmt rekommendera K2 Energi – De var snabbt på plats efter första kontakten. Sedan märks det att de är kunniga, har bred kunskap om branschen och ger en lugn och pålitlig framtoning i kundkontakten.

 

”De tog sig tid att förklara för oss”


Namn: Louise Honeth, Spånga
Projekt: Installation av vattenburet system


Familjen Öberg-Honeth i Spånga ville göra en helkonvertering: Från direktverkande el till vattenburet system. Det innebar också att de behövde byta ut alla elementen i huset. De tog in tre offerter och valde K2 Energi för priset, helhetslösningen, bemötandet och engagemanget.
– Thomas från K2 Energi visade ett stort personligt engagemang och tog sig tid att förklara för mig och min man, säger Louise Honeth.
– Han var hängiven och inspirerande. Dessutom höll han tidplanen. Familjen var först orolig för att det skulle bli fula rördragningar i huset till de nya elementen, men efter bra arbete från alla inblandande blev familjen mycket nöjda med slutresultatet.