Meny Stäng

Installera bergvärmepump

Att installera bergvärme är en åtgärd som både sänker dina energikostnader och höjer värdet på ditt hus. Trots att kostnaden är relativt hög så är bergvärme i de flesta fall en av de bästa investeringar du kan göra om du bor i Stockholmsområdet. Det handlar inte bara om kronor och ören – många husägare uppskattar också att det slipper lägga tid på slitsamma alternativa energikällor.

Det som verkligen spelar roll för oss är du. Du och dina behov är helt avgörande för vårt arbete. Vi kommer aldrig att vara nöjda innan du stolt kan berätta för vänner och bekanta att du har installerat ett perfekt värmesystem till ditt hus.Kontakta oss gärna för att få svar på om det är möjligt för dig att installera bergvärme, något som vi gärna hjälper er med!

Så fungerar bergvärme
Med en bergvärmepump kommer dutt hushåll att värmas upp av den solenergi som har lagrats i berggrunden och i grundvattnet. Bergvärme kräver en energibrunn – ett hål i marken som sträcker sig ned till värmekällan. Denna energibrunn borras och det varierar hur långt ner man måste gå. Faktorer som påverkar är bland annat hur den omgivande miljön ser ut samt vilken storlek som bergvärme-pumpen har. Vanligtvis krävs det mellan 120 till 230 meter i Stockholm. I energibrunnen sänker man sedan ner en slang, fylld med frysskyddad vätska. Det är denna vätska som samlar på sig värmeenergi och cirkulerar tillbaka till bergvärmepumpen där vattnet värms och ger värme till ditt hushåll.

Fördelar med bergvärme

  • Bergvärme ger dig ett komplett system för hushållets uppvärmning och varmvatten.
  • Servicebehovet är lågt.
  • Bergvärme har lång livslängd. En värmepump kommer att hålla mellan 15 till 20 år, medan energi-brunnen har, i   princip, obegränsad livslängd.
  • En bergvärmeinstallation höjer värdet på din fastighet.
  • Storleken på tomten spelar ingen roll. När du installerar bergvärme kommer inte heller inverkan vara speciellt stor på din tomt.
  • Bergvärme ger möjlighet till komfortkyla.
  • K2 Energi kan erbjuda ett brett utbud av bergvärmepumpar.
  • Ett byte av värmepump kommer till slut att behövas, men borrhål och rördragningen är redan gjort så det blir betydligt billigare.


Att tänka på med bergvärme
Det kostar ganska mycket att installera bergvärme i Stockholm. Själva installationen kommer också att påverka din tomt när energibrunnen, borrhålet, ska borras. Tänk ocksåpå att en bergvärmepump behöver el för att fungera. För en normalstor villa i Stockholm behövs cirka 6000 kWh om året, men det varierar beroende på hur gammalt och stort huset är samt var i landet det ligger. Uppvärmning genom bergvärme betyder att vatten värms upp för att sedan skapa värme i ditt hem, därför behövs vattenburna element. Innan en installation av bergvärme kan genomföras behöver du anmäla installationen till miljöskydds-förvaltningen i Stockholm (i kommunen där du bor).

Några märken vi jobbar med: